Wat zijn de kosten van een WordPress website?

Wat kost nu een WordPress website? Over een website met een CMS is het lastig een exacte prijs te bepalen zonder dat er meer gegevens over de website en de wensen beschikbaar zijn. Een gemiddeld cms start bij € 1.000,00 tot € 2.000,00.

De kosten van een WordPress website hangen af van de functionaliteit die u wenst. Bij een complex WordPress website met veel applicaties, een uitgebreid systeem en veel grafische vormgeving lopen de kosten al snel in de duizenden euro's. Ook kunt u kiezen tussen een open source CMS of een CMS van een commerciële leverancier. € 2.000,00 tot € 3.000,00

Bijkomende kosten van een website zijn de jaarlijkse registratie en hosting. Dit bedrag bedraagt tussen de € 50 en € 150,- per jaar. Er zijn ook WordPress website leveranciers die kosten per maand voor het CMS in rekening brengen. Vaak met een SLA en en maandelijks bedrag vor het gebruik van het CMS en de helpdesk.

Kosten van een complexe website

Wel of geen cms? Bij complexe WordPress website implementaties kunt u ook denken aan extra speciale modules: webshop, custom webapplicaties, koppeling aan uw bestaande automatisering, zoekmodule, . U moet dan denken aan € 5.000,00 tot € 7.500,00

Een CMS kan worden gebouwd voor een specifieke toepassing, maar er zijn ook generieke CMS' en beschikbaar. Een aantal daarvan is onder een opensource licentie gepubliceerd. Deze open source-oplossingen zijn volgens onderzoek voor 77% een goed alternatief voor closed source-oplossing. (Bron wikipedia)

Kosten van een zeer complexe implementatie

Naast bovenstaande kosten van content management (ook wel web content management) wordt de term ook gebruikt voor de bredere variant, Enterprise Content Management (ECM). Enterprise content management (ECM) betreft het beheer van ongestructureerde informatie binnen een onderneming. Ongestructureerde informatie is alle informatie die niet direct als veld in een database benaderbaar is. Hierbij kan het gaan om allerlei soorten documenten (bijvoorbeeld Office documenten van het type Word (.doc), Excel (.xls), etc, maar ook PDF, XML, E-mailberichten, afbeeldingen, video's en geluidsfragmenten). Op deelgebieden van ECM zijn Open source alternatieven voorhanden. Op het niveau van de platformaanbieders is Alfresco de grootste Open Source alternatief voor de closed source systemen als OpenText, Documentum en SharePoint. De kosten van dergelijke implementaties lopen van € 10.000,00 tot € 30.000,00

Het blijft altijd lastig om exact te bepalen wat een WordPress website kost, maar wilt u vrijblijvend exact weten wat uw WordPress website u gaat kosten, vul dan ons formulier in en ontvang exacte prijsopgaven.

Wat kost nu een WordPress website?

Zoals de naam van onze website reeds doet vermoeden vindt u hier antwoord op de vraag wat iets kost. We zijn een portaal voor producten zoals vormgeving, software, websites, bedrijfsfilms, animaties en andere uitingen voor bedrijven en instellingen.

Wat kost uw WordPress website precies?

Baseren op (oude) huisstijl Ja Nee